Hlavní obsah

Další letecký low cost dopravce v ČR

– PRAHA
Novinky, Tomáš Loskot

Cestování letadlem začíná tvrdě konkurovat tradičním způsobům dopravy, jako auto, autobus nebo vlak. Letenku si nyní mohou dovolit i ti, kteří až dosud měli cestu letadlem za nedostupný luxus. V Česku již několik měsíců působí několik nízkonákladových aerolinek tzv. low cost, které vás do zahraničí dopraví levněji než autobus či vlak.

Foto: Josef Zajíc

Národní divadlo moravskoslezské Ostrava. Rozdávaní lístečků a šťastná vítězka. 18.4.2012

Článek

Nabídku superlevných letenek v těchto dnech rozšířila italská letecká společnost Volare, s níž se lze z Prahy do Benátek a zpět dostat za 19,99 eura, tedy přibližně za 631 korun. Spoj létá čtyřikrát týdně. Firemní airbus 320 bude v Praze přistávat v pondělí, středu, pátek a neděli. Z Benátek odlétá vždy v 19.55, zpět z Prahy ve 21.45. Let trvá hodinu a 15 minut.

Za pouhých 19 eur je možné pořídit letenku Kolína nad Rýnem u německých Germanwings. S touto aerospolečností lze pak pokračovat za stejnou cenu do dalších dvou desítek evropských měst, mj. do Atén, Nice či Barcelony.

S bezkonkurečně nejlevnější dopravou na ostrovy přišla společnost easyJet. Cestu tam i zpět je u ní možné pořídit už za něco málo přes dva tisíce korun. Svou nabídkou přiměla ostatní přepravce zlevnit, ale ani British Airways (zpáteční nejméně za 3990 korun) či ČSA (zpáteční 2990 Kč) jí i přes prudké snížení svých cen nemohou konkurovat.

Nabízená cena vynikne zejména při srovnání s dopravou autobusem., kterým se cestující do Londýna dostane za 20 hodin a přitom zaplatí přibližně tři tisíce korun. Letadlem se pasažér do Londýna dostane za pouhé dvě hodiny. Levnému a rychlému cestování otevřela dveře na východ společnost SkyEurope. Ta nabízí lety do Tater a Košic a do západní a jižní Evropy přes Bratislavu. Do Skandinávie lacino létá firma Snowflake.

Ceny letenek nízkonákladových aerolinek však neobsahují letištní poplatky a pohoštění na palubě letadla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám