Hlavní obsah

ČSOB zdvojnásobila zisk na 6,6 miliardy

Novinky, ČTK, bož

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním pololetí stoupl o 91 procent na 6,6 miliardy korun. Objem aktiv pod správou jí vzrostl o 13 procent na 268 miliard korun. ČSOB své výsledky oznámila ve čtvrtek. Ostatní velké banky zaznamenaly rovněž nárůst zisku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

„Čistý zisk stoupl díky vysoké kvalitě úvěrového portfolia. Objem klientských vkladů i aktiv pod správou meziročně nadále rostl a vysoká poptávka byla i po úvěrech na bydlení,” komentoval výsledky generální ředitel ČSOB John Hollows.

Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

Raiffeisenbank i UniCredit Bank hlásí dvouciferný růst zisků

Ekonomika

ČSOB patří mezi největší české banky. Minulý týden oznámily výsledky i další velké finanční domy. Raiffeisenbank narostl zisk o 26 procent na 1,69 miliardy korun a české a slovenské UniCredit Bank o třetinu na 3,24 miliardy korun.

Dvojciferný růst zisku o 43,4 procenta na 6,6 miliardy korun v pátek oznámila také Česká spořitelna ze skupiny Erste. Čistý zisk Monety Money Bank v první polovině letošního roku meziročně vzrostl o 19,3 procenta na 1,43 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Irsko prodá svůj podíl v Bank of Ireland

Irský stát prodá svůj podíl v Bank of Ireland, druhé největší komerční bance v zemi. Ve středu o tom informoval server listu Financial Times. Stát do banky...

Výběr článků

Načítám