Hlavní obsah

Raiffeisenbank i UniCredit Bank hlásí dvouciferný růst zisků

Novinky, ČTK, bož

Tuzemské finanční domy Raiffeisenbank i UniCredit Bank vykázaly za letošní první pololetí dvouciferný nárůst zisku. Raiffeisenbank o 26 procent na 1,69 miliardy korun a česká a slovenská UniCredit Bank o třetinu na 3,24 miliardy korun. Vyplývá to z výsledků, které banky zveřejnily v pátek.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Budova Raiffeisen Bank International, matky české Raiffeisenbank, ve Vídni.

Článek

Dvojciferný růst zisku o 43,4 procenta na 6,6 miliardy korun v pátek oznámila také Česká spořitelna ze skupiny Erste. Příští týden zveřejní výsledky ČSOB a Komerční banka.

Nizozemská banka ING, která v Česku letos ukončuje provoz služeb osobního bankovnictví, po dohodě s Raiffeisenbank dala možnost svým klientům za zvýhodněných podmínek k této instituci přejít.

České spořitelně stoupl meziročně zisk o 43,4 procenta

Ekonomika

„Ve druhém čtvrtletí jsme se soustředili na obsluhu klientů, kteří k nám přicházeli z ING,” komentoval výsledky Raiffeisenbank její generální ředitel Igor Vida.

„V tuto chvíli máme ve svém portfoliu převedeno větší množství klientů, než jaký byl náš plánovaný cíl, více než 60 procent depozit a 90 procent investic,” dodal Vida, který mezi pozitivní zprávy zařadil i významný pokrok v digitalizaci.

Raiffeisenbank může převzít tuzemskou banku Equa, potvrdil ÚOHS

Ekonomika

Objem poskytnutých úvěrů klientům u Raiffeisenbank se snížil o 0,6 procenta na 251 miliard Kč. K poklesu došlo především na straně firem ve formě projektových úvěrů. Objem přijatých vkladů od klientů se meziročně zvýšil o 28,3 procenta na 411 miliard Kč.

UniCredit Bank stoupl objem vkladů meziročně o 12 procent na 457 miliard korun. Objem poskytnutých úvěrů se zvýšil o osm procent na 472 miliard korun.

Reklama

Související články

Irsko prodá svůj podíl v Bank of Ireland

Irský stát prodá svůj podíl v Bank of Ireland, druhé největší komerční bance v zemi. Ve středu o tom informoval server listu Financial Times. Stát do banky...

Výběr článků

Načítám