Hlavní obsah

Číňané kupují ropné pole v Texasu za 32 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská investiční firma Yantai Xinchao koupí za 1,3 miliardy USD (32 miliard korun) velké ropné pole v Texasu. Akvizice odráží rostoucí čínský zájem o americké energetické zdroje, uvedla v pondělí na webu CNN.

Foto: Profimedia.cz

Těžba ropy v Texasu

Článek

Yantai Xinchao koupí pole, které v současnosti vlastní firmy Tall City Exploration a Plymouth Petroleum. Dohoda je součástí větší transakce mezi Yantai Xinchao a další čínskou firmou a akvizice již byla schválena Americkým výborem pro zahraniční investice.

Množství menších čínských ropných a plynárenských firem usiluje o koupi majetku v zahraničí v rámci boje proti silné konkurenci státních gigantických energetických firem a kvůli přísným vládním regulacím doma.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V zahraničí investují i větší státní ropné a plynárenské firmy, mimo jiné v Mosambiku a Kazachstánu.

Pole v Texasu se nachází v pánvi Permian a patří mezi nejstarší ropná pole v USA. V současnosti zažívá oživení těžby díky zlepšení těžařských technologií a technologiím pro těžbu z břidlic.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám