Hlavní obsah

Benzín za týden zlevnil o 30 haléřů

Pohonné hmoty v České republice opět zlevnily. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 v týdnu klesla o 29 haléřů na 35,27 Kč/l. Nafta zlevnila na průměrných 35,01 koruny za litr, což je o 22 haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR

Článek

Benzín a nafta zůstávají dál nejdražší v Praze. Litr Naturalu stojí v hlavním městě průměrně 36,55 koruny za litr, nafta 36,37 Kč/l. V žádném jiném regionu Česka průměrné ceny pohonných hmot šestatřicetikorunovou hranici nepřesahují.

Nejlevněji natankují řidiči v Pardubickém kraji. Natural 95 nabízejí tamní čerpací stanice průměrně za 34,48 Kč/l, naftu za 34,28 Kč/l.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pod 35 korun se cena benzinu dostala také v krajích Jihočeském, Královéhradeckém a Ústeckém.

Pokles cen benzínu a nafty umožňují rekordně nízké ceny ropy, která od června zlevnila o více než 30 procent. Ceny pohonných hmot v Česku neklesly tak výrazně, protože prodejci využili situace ke zvýšení marží. [celá zpráva].

Prodejci se hájí tím, že cena ropy tvoří jen menší část ceny benzínu, většinu tvoří daně a poplatky distributorům.

Cena ropy Brent klesla ve čtvrtek už pod 76 dolarů za barel na nejnižší úroveň za čtyři roky. Trhy navíc spekulují, že kartel OPEC se nedohodne na omezení těžby.

Reklama

Související články

Zlevnění benzínu brání pumpaři

Ceny ropy na světových trzích sice klesly od června už o více než 30 procent, ovšem motoristé u českých čerpacích stanic čekají na prudké zlevnění stále marně....

Výběr článků

Načítám