Hlavní obsah

Benzin i nafta za týden výrazně zdražily

Novinky, ČTK, bož

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 31,88 koruny, což je o 30 haléřů více než před týdnem. Na stejné úrovni byla cena benzinu naposledy loni v únoru. Nafta byla ve středu o 19 haléřů dražší než před týdnem, zdražila na průměrných 29,75 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Karlovarském kraji, kde vychází litr v průměru na 31,50 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, kde litr prodávají průměrně za 29,26 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 32,63 koruny. Naftu tam motoristé pořídí za 30,44 koruny za litr.

Ropa je na ročním maximu

Ekonomika

Ceny ropy ve středu rostly a severomořská ropa Brent se díky známkám rychlého ekonomického oživování a optimistickému výhledu poptávky po energiích dotkla dvouletých maxim. A to i přesto, že americké ropné zásoby minulý týden klesly méně, než se čekalo.

Brent se tak kolem 18.00 SELČ prodával za 69,62 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu za 66,32 dolaru za barel. Oba typy tak vykazovaly nárůst o zhruba 1,6 procenta.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 12. květnu

Reklama

Související články

Pohonné hmoty zdražily o haléře za litr

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic v Česku prodával v průměru za 31,58 koruny, což bylo o sedm haléřů více než o týden...

Výběr článků

Načítám