Hlavní obsah

Airbnb zablokuje své služby v Rusku a Bělorusku, Hermès uzavře obchody

Aktualizováno

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, znepřístupní své služby pro uživatele v Rusku a Bělorusku. Na Twitteru to uvedl šéf společnosti Brian Chesky. Poskytovatelé ubytování tak nebudou moci přijímat žádné rezervace a uživatelé v Rusku a Bělorusku si nebudou moci přes tuto platformu objednat ubytování nikde na světě. Své ruské obchody se rozhodla kvůli invazi na Ukrajinu uzavřít i značka luxusních doplňků Hermès, informovala agentura AFP.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Airbnb má v Rusku a Bělorusku zhruba 100 000 nabídek ubytování, uvádí marketingová společnost AirDNA. „Budeme blokovat kalendáře, aby nepřijímaly ani v jedné ze zemí další rezervace, a to až do odvolání,“ uvedl mluvčí společnosti.

Svou podporu Ukrajině vyjádřila Airbnb už dříve, když tento týden zrušila poplatky pro ubytovatele na Ukrajině. Společnost uvedla, že lidé nyní často rezervují ubytování na Ukrajině, i když tam nemají v úmyslu vyrazit, jen aby po útoku ruských vojsk finančně podpořili tamní obyvatele.

Microsoft se přidal k Applu, zastavuje prodej v Rusku

Software

Končí i luxusní móda Hermès

Francouzský výrobce luxusního zboží Hermès International v pátek oznámil, že pozastavuje činnost v Rusku. Zavře také tři své obchody, včetně toho ve známém moskevském obchodním domě GUM na Rudém náměstí.

„Vzhledem k aktuální situaci v regionu LVMH s lítostí oznamuje, že od 6. března dočasně uzavře své prodejny v Rusku," řekl agentuře AFP mluvčí společnosti, která zastřešuje asi 70 značek včetně šampaňského Moët & Chandon, koňaku Hennessy či módních značek Marc Jacobs, Fendi, Kenzo a Bulgari.

LVMH má v Rusku na 3500 zaměstnanců. Všech svých 17 butiků v Rusku uzavře i značka Chanel, do Ruska nebude doručovat ani zboží ze svých e-shopů.

Tento týden už zastavení prodeje v Rusku oznámila řada amerických a evropských podniků, včetně technologického gigantu Apple, výrobce motocyklů Harley-Davidson, oděvního řetězce H či nábytkářské značky IKEA. V pátek se rozhodl pozastavit prodej svých produktů a služeb v Rusku také americký softwarový gigant Microsoft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám