Hlavní obsah

Praha zavřela most přes Vltavskou, je v havarijním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Silničáři po půlnoci z úterý na středu uzavřeli silniční most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská směrem z centra. Diagnostika ukázala, že se jeho stav výrazně zhoršil a je potřeba ho podepřít. Na mostě nesmějí jezdit auta a pod ním tramvaje. Most by měl být zavřený nejméně týden, informovala Technická správa komunikací (TSK).

BEZ KOMENTÁŘE: Silničáři uzavřeli most u stanice metra VltavskáVideo: Novinky

 
Článek

Přesně o půlnoci přestaly pod mostem jezdit tramvaje přes zastávku u stanice metra Vltavská. O půl druhé ráno uzavřeli pracovníci TSK a Pražských služeb most pro automobilovou dopravu a prostor pod mostem pro pěší. Kolony v dopravě kvůli mostu ve středu ráno podle policie hlášeny nebyly, to potvrdila také reportérka Novinek, která byla na místě.

Kolony jsou ovšem v Liberecké ulici ve směru do centra, dosahují až k dálnici D8. Podle policie byla na úrovni Povltavské ráno menší dopravní nehoda.

Foto: Mapy.cz

Most v Bubenské ulici v Praze, který bude uzavřen.

TSK na havarijní stav upozornila v úterý. „ Aktuální měření ukazují, že čtvrté pole mostu, tedy to, pod kterým projíždí tramvaje a chodí chodci, je v havarijním stavu a preventivně kvůli bezpečnosti je nezbytné okamžitě uzavřít provoz na mostě i pod ním,” uvedl v úterý náměstek ředitele TSK Matěj Fichtner. [celá zpráva]

„Za posledních 25 dní měření se stav mostu začal velmi rychle zhoršovat a praskliny v jeho konstrukci, které důkladně už řadu měsíců monitorujeme, se začaly rychle a nebezpečně zvětšovat,“ dodal.

Foto: Technická správa komunikací

Mapa objízdných tras v době uzavírky mostu v Bubenské ulici

Firma Pontex, která diagnostiku prováděla, navíc v prohlášení uvedla, že není možné určit spolehlivost mostu. „Nejsme schopni prokázat spolehlivost mostu, protože bylo zjištěno, že skutečné provedení mostu se liší od projektové dokumentace, kterou máme k dispozici,” sdělila společnost.

Odklony tramvajových linek:
Linky 1 a 25 jedou odklonem ze Strossmayerova náměstí přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále po své pravidelné trase směrem na Palmovku.
Linka číslo 14 pojede od Bílé labutě přes Florenc a Karlínské náměstí na Palmovku a dále po své trase do Vysočan.
Linka číslo 12 pojede ze Strossmayerova náměstí odklonem přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále na Palmovku.
Spojení k holešovické tržnici zajistí přívoz P7 mezi Karlínem a Holešovicemi.

Končící pražský radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) nechtěl v úterý večer situaci komentovat. „Je to věc Technické správy komunikací, která postupuje správně,“ omezil se na stručné konstatování na dotaz Práva. „V poslední době se nastavily mechanismy odhalování případných možných vad na mostních objektech,“ dodal Dolínek. Připustil, že největší komplikací přinese uzavření části mostu tramvajové dopravě.

Silniční most X 022 v Bubenské ulici je severním předmostím Hlávkova mostu, jezdí po něm auta z centra směrem k Výstavišti. Postaveno bylo v roce 1983.

Reklama

Výběr článků

Načítám