Hlavní obsah

Auta Uberu nestačí. Investuje i do elektrických koloběžek

Novinky, tov

Americká společnost Uber, známá jako alternativní taxi, umožní přes mobilní aplikaci také vypůjčení elektrických koloběžek od společnosti Lime. A to díky investici do Lime ve výši 335 miliónů dolarů (7,3 miliardy korun), informoval server CNN Money.

Foto: Bertrand Combaldieu, ČTK/AP

Koloběžky Lime v Paříži

Článek

Díky spojení s Lime bude stát značka Uber na elektrických koloběžkách, které začínající technologická firma nyní provozuje v 70 městech světa, například v Seattlu, Los Angeles nebo Paříži.

Vedle Uberu v posledním kole financování Lime získal peníze i od dalších investorů v čele s firmou GV ze skupiny Alphabet, pod kterou patří i Google. Díky investici stoupla odhadovaná tržní hodnota Lime na 1,1 miliardy dolarů.

Uber se snaží v boji s konkurenty jako je například Lyft rozšířit záběr v byznysu a vedle aut nabídnout i další varianty dopravy, jako jsou kola, koloběžky, zvažuje dokonce i vstup do sektoru hromadné dopravy, píše CNN. Lyft tento měsíc oznámil převzetí americké firmy na sdílení kol Motivate za neupřesněnou cenu. Uber už začátkem roku koupil amerického provozovatele elektrokol Jump za 100 miliónů dolarů (2,2 miliardy korun). Uber pro tyto alternativní formy dopravy zřídil novou divizi, kterou vede Rachel Holtová.

„Zákazníci Uberu získají další rychlou a levnou možnost cestování, především mezi zastávkami hromadné dopravy,“ uvedla ke spojení s Lime Holtová.

Uber zatím neupřesnil detaily ohledně dalšího načasování zavádění služby v jednotlivých zemích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám