Hlavní obsah

Pošta začíná prodávat novou známku se Zemanem

Novinky, tov

Od středy začínají pobočky České pošty prodávat novou známku s podobiznou prezidenta Miloše Zemana. Známka se od starší liší jen barevným provedením, vytiskli ji v nákladu pěti miliónů kusů, uvedl na dotaz Novinek mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Foto: Novinky

Nová známka s prezidentem Milošem Zemanem

Článek

Známka s Milošem Zemanem bude mít opět hodnotu A, což je cena vnitrostátních obyčejných dopisů do 50 gramů a pohlednic. V současné době stojí 19 korun.

Poštovní tiskárna cenin známku od března tiskne podle původní rytiny Miloše Ondráčka. Ten na známku přenesl i portrét bývalého prezidenta Václava Klause.

Na nové známce jsou národní barvy, tedy červená, modrá a bílá, a je na ní vyznačený rok 2018. Známka vychází ze série Zemanových portrétů, které vytvořil fotograf Herbert Slavík, na rozdíl od oficiálního portrétu na ní ovšem není prezident vyobrazen s rukama složenýma pod bradou. [celá zpráva] Kresbu Miloše Ondráčka před lety schválil sám Zeman. [celá zpráva]

Na původní známce z roku 2013 je rytina se Zemanem ve fialové barvě. „Drtivá většina známek s panem prezidentem z původní emise je již rozprodaná, určité zásoby cenin mají jednotlivé pošty podle jejich potřeby,” uvedl mluvčí pošty Vitík.

Zeman slouží druhý pětiletý mandát. V lednových prezidentských volbách porazil Jiřího Drahoše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám