Hlavní obsah

Soros se chystá obchodovat s kryptoměnami

New York

Investiční fond amerického miliardáře George Sorose hodlá začít obchodovat s kryptoměnami. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Soros přitom v lednu označil kryptoměny za „bublinu”.

Foto: , Reuters

George Soros

Článek

Nejznámější kryptoměnou je bitcoin, který v loňském roce přilákal značnou pozornost díky prudkému růstu své hodnoty. V prosinci se vyšplhal na rekord blízko 20 000 dolarů (přes 400 000 Kč), v současnosti se však jeho hodnota pohybuje pod hranicí 7000 USD.

Soros koncem ledna na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu prohlásil, že digitální mince nemohou kvůli své vrtkavosti fungovat jako skutečná měna. [celá zpráva]

Skepticky se ke kryptoměnám v lednu vyjádřil také další známý americký investor Warren Buffett, který jim předpověděl „špatný konec”.

Do kybernetických měn investují i Češi. Do kryptoměn dosud investovala tři procenta z nich. Desetina lidí o investici stále přemýšlí a zhruba 13 procent dotázaných si ji rozmyslelo, a to především kvůli rizikovosti. O nějaké z kryptoměn už někdy slyšely tři čtvrtiny Čechů, nejznámější je bitcoin. Vyplynulo to z průzkumu agentury STEM/MARK. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám