Hlavní obsah

ČSOB zvýšila zisk na 17,5 miliardy korun

Novinky, bož

Čistý zisk finanční skupiny ČSOB stoupl meziročně o 16 procent na 17,5 miliardy korun. ČSOB to uvedla ve středu v tiskové zprávě. Provozní výnosy vzrostly meziročně o devět procent na 37,2 miliardy korun a provozní náklady o čtyři procenta na 16,3 miliardy korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pobočka ČSOB (ilustrační foto)

Článek

Objem úvěrů ČSOB vzrostl meziročně o šest procent na 657 miliard korun. Objem vkladů se pak oproti stejnému období loňského roku zvýšil o devět procent na 821 miliard korun.

ČSOB je součástí belgické skupiny KBC. Vedle ČSOB do skupiny KBC v Česku patří i Českomoravská stavební spořitelna, Hypoteční banka nebo investiční skupina Patria. Zisk celého konglomerátu činil v Česku ve čtvrtém čtvrtletí 167 miliónů eur (4,2 miliardy korun), což představuje zvýšení o 27,5 procenta.

Zisk KBC táhla dolů belgická daňová reforma

KBC mezinárodně ve čtvrtém čtvrtletí klesl čistý zisk na 399 miliónů eur (10,1 miliardy korun) z předloňských srovnatelných 685 miliónů eur (17,4 miliardy korun). Negativní dopad na hospodaření měly mimořádné položky související s daňovou reformou v Belgii. Tyto mimořádné položky ze zisku ukrojily 211 miliónů eur. Bez nich by zisk skupiny ve čtvrtém čtvrtletí činil 610 miliónů (15,5 miliardy korun), uvedla společnost.

Hlavní těžiště podnikání skupiny zůstává v Belgii. Tam zisk meziročně klesl o 23,5 procenta na 336 miliónů eur (8,5 miliardy korun). U divize mezinárodních trhů, do níž patří Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Irsko, došlo k poklesu zisku o 46,8 procenta na 74 miliónů eur (1,9 miliardy korun). Centrála skupiny zaznamenala ztrátu 179 miliónů eur (4,5 miliardy korun).

Reklama

Související články

Kellnerově Air Bank stoupl zisk o třetinu

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 miliónu korun. To je meziroční nárůst...

Výběr článků

Načítám