Hlavní obsah

ČSOB zvýšila zisk na 17,5 miliardy korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk finanční skupiny ČSOB stoupl meziročně o 16 procent na 17,5 miliardy korun. ČSOB to uvedla ve středu v tiskové zprávě. Provozní výnosy vzrostly meziročně o devět procent na 37,2 miliardy korun a provozní náklady o čtyři procenta na 16,3 miliardy korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pobočka ČSOB (ilustrační foto)

Článek

Objem úvěrů ČSOB vzrostl meziročně o šest procent na 657 miliard korun. Objem vkladů se pak oproti stejnému období loňského roku zvýšil o devět procent na 821 miliard korun.

ČSOB je součástí belgické skupiny KBC. Vedle ČSOB do skupiny KBC v Česku patří i Českomoravská stavební spořitelna, Hypoteční banka nebo investiční skupina Patria. Zisk celého konglomerátu činil v Česku ve čtvrtém čtvrtletí 167 miliónů eur (4,2 miliardy korun), což představuje zvýšení o 27,5 procenta.

Zisk KBC táhla dolů belgická daňová reforma

KBC mezinárodně ve čtvrtém čtvrtletí klesl čistý zisk na 399 miliónů eur (10,1 miliardy korun) z předloňských srovnatelných 685 miliónů eur (17,4 miliardy korun). Negativní dopad na hospodaření měly mimořádné položky související s daňovou reformou v Belgii. Tyto mimořádné položky ze zisku ukrojily 211 miliónů eur. Bez nich by zisk skupiny ve čtvrtém čtvrtletí činil 610 miliónů (15,5 miliardy korun), uvedla společnost.

Hlavní těžiště podnikání skupiny zůstává v Belgii. Tam zisk meziročně klesl o 23,5 procenta na 336 miliónů eur (8,5 miliardy korun). U divize mezinárodních trhů, do níž patří Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Irsko, došlo k poklesu zisku o 46,8 procenta na 74 miliónů eur (1,9 miliardy korun). Centrála skupiny zaznamenala ztrátu 179 miliónů eur (4,5 miliardy korun).

Reklama

Související články

Kellnerově Air Bank stoupl zisk o třetinu

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 miliónu korun. To je meziroční nárůst...

Moneta Money Bank dosáhla zisku 3,9 miliardy

Moneta Money Bank dosáhla v loňském roce konsolidovaného čistého zisku ve výši 3,9 miliardy korun, což je o 3,2 procenta méně než před rokem. Management...

Výběr článků

Načítám