Hlavní obsah

Kellnerově Air Bank stoupl zisk o třetinu

Novinky, tov

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 miliónu korun. To je meziroční nárůst o 31 procent. Stoupl objem úvěrů i vkladů. Banka už má téměř 580 tisíc klientů, informovala ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Služby Air Bank ke konci září využívalo přes 578 tisíc klientů, a jejich počet tak meziročně vzrostl o 17 procent. Celkový objem úvěrů se zvýšil o 27 procent na 38,2 miliardy korun. Banka v září začala nabízet nové hypotéky, předtím je nabízela jen při refinancování. Objem vkladů stoupl o 14 procent na 86,3 miliardy korun.

„Roste zájem o naše úvěry a zvyšuje se i poptávka po doplňkových službách, jako je třeba cestovní pojištění. To vše ruku v ruce přispívá k rostoucímu ziskovému hospodaření banky,“ řekl ředitel Air Bank Michal Strcula.

Banka dál investuje také do výstavby vlastní bankomatové sítě. Na konci září měla celkem 262 bankomatů, to je o 145 bankomatů více než před rokem. Celkový počet poboček se rozrostl na 35.

Air Bank patří mezi mladší banky na tuzemském trhu. Licenci od ČNB získala v roce 2011. Patří do investiční skupiny PPF, jejímž většinovým majitelem je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám