Hlavní obsah

Globus přidá zaměstnancům v hypermarketech tisícovku

Novinky, bož

Globus zvýší od července zaměstnancům v hypermarketech mzdy v průměru o tisícikorunu měsíčně. Zvýšení se týká zaměstnaneckých benefitů, mezi něž patří takzvaný třináctý plat nebo stravenky. Globus tak letos navýší investice do mezd a zaměstnaneckých benefitů o 184 miliónů korun. Výši průměrné mzdy společnost neuvedla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Globus zvýší od července zaměstnancům v hypermarketech mzdy v průměru o tisícikorunu měsíčně.

Článek

Zvýšení se týká jak pokladních, tak například i pekařů, cukrářů či řezníků. V samotných hypermarketech zaměstnává Globus na 4900 lidí, kterých se avizované zvýšení týká.

Zvýšení přišlo po jednání s odboráři

O navýšení mezd jednalo vedení společnosti v polovině června s odbory. „Naši kolegové jsou pro nás nesmírně důležití, proto chceme, aby byli spokojení. S tím jsme vstupovali i na jednání s odborovými zástupci. Průměrně si každý přilepší jak finančně, tak formou navýšených benefitů,“ uvedl k tomu jednatel hypermarketů Globus Jörg Bauer.

„Od vzniku naší základní organizace došlo k obrovskému posunu v jednání mezi námi a naším zaměstnavatelem,“ nechal se slyšet předseda odborové organizace Globus v Opavě Michal Ribka.

„Velice si vážíme přístupu, který jsme si se současným vedením nastavili, a pevně věříme v další plodnou spolupráci,“ dodal šéf odborářů.

V červenci zvyšuje mzdy i Albert

Od července zvyšuje mzdy i řetězec Albert, který zaměstnancům pracujícím na provozních pozicích v obchodech přidá v průměru pět procent. S předchozím lednovým navýšením zvedl Albert zaměstnancům od začátku roku mzdy o 13,5 procenta. [celá zpráva]

Lidl v březnu zvýšil nástupní mzdy po celé republice s výjimkou hlavního města na 23 333 korun při plném úvazku. V Praze pak nabízí 24 tisíc. Zvýšení mezd nedávno oznámily i řetězce Tesco a Penny. [celá zpráva]

Průměrná hrubá měsíční mzda v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku činila 27 889 korun. Minimální mzda činí pro rok 2017 11 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám