Hlavní obsah

V čele Budvaru stane bývalý manažer Prazdroje Petr Dvořák

Aktualizováno

Ředitelem národního podniku Budějovický Budvar se stane bývalý manažer konkurenčního Plzeňského Prazdroje a jeho bývalé mateřské společnosti SABMiller Petr Dvořák. Informaci serveru Lidovky.cz v pondělí potvrdila bez dalších podrobností mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Budvar jako čtvrtý největší výrobce v Česku vyváží pivo do 76 zemí.

Článek

Dlouholetý šéf Budvaru Jiří Boček skončil ve funkci oficiálně k začátku letošního roku. Od té doby se čeká na jeho nástupce. Favority ministrovi doporučila odborná komise, ve které seděl i Boček.

Boček vedl národní pivovar od roku 1991, do Budvaru nastoupil v roce 1984 jako technolog. Loni obdržel od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Dvořák dříve působil také například v Pivovarech Staropramen.

Budvar jako čtvrtý největší výrobce v Česku vyváží pivo do 76 zemí. Pivovar, který byl založen 15. dubna 1895, nese od roku 1967 název národní podnik Budějovický Budvar.

Budějovický Budvar loni prodal 1,61 miliónu hektolitrů piva, což je nejvíce v historii podniku. Za jedenáct let zvýšil pivovar výstav o 40 procent. Meziročně výstav vzrostl o 0,8 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám