Hlavní obsah

Budějovický Budvar loni prodal nejvíc piva v historii

Právo, Novinky, tov, ch
Aktualizováno

Pivovar Budějovický Budvar, který vlastní stát, loni prodal 1,62 miliónu hektolitrů piva, což je nejvíce v historii podniku. Meziročně výstav vzrostl o 0,8 procenta, uvedl v pátek mluvčí Budvaru Petr Samec.

Foto: Budějovický Budvar

Probíhající výstavba mostu pro přepravu piva v Budějovickém Budvaru

Článek

„Výsledky mohly být ještě lepší, ale pivovar je již od roku 2015 na horní hranici výrobních a logistických kapacit. Především v hlavní sezóně jsme dokonce bohužel museli v řadě případů odmítat objednávky našich zákazníků,“ řekl ředitel Budějovického Budvaru Petr Žáček. Bývalý ekonomický ředitel byl dočasně pověřen vedením pivovaru poté, co loni rezignoval jeho dlouholetý šéf Jiří Boček.

Foto: Budějovický Budvar

Budvar loni zahájil investice v řádu dvou miliard korun

Výstav pivovaru roste dlouhodobě, od roku 2006 se zvýšil o 40 procent.

Loni se Budvar pustil do investice v řádu dvou miliard korun s cílem zvětšit logistické a následně i výrobní kapacity tak, aby po jejich dokončení výstav pivovaru dosáhl objemu dvou miliónů hektolitrů.

Registr smluv

K už dokončeným projektům rozvoje patří pak nové přetlačné tanky pro pivo před stáčením o objemu 10 000 hektolitrů. V současné době probíhá upgrade centrálního informačního systému (ERP), výstavba automatizovaného skladu, technologické lávky a silničního mostu, upřesnil Samec.

Dokončuje se projektová příprava dalších etap rozvoje, například rozšíření kvasných kapacit a stavba třetí lahvové stáčecí linky včetně rozšíření kapacit varny.

„V této souvislosti máme vážné obavy, že se do očekávaného rozvoje podniku negativně promítnou dopady zákona o registru smluv,” dodal Žáček. Tvrdí, že pokud nezískají výjimku, ztratí konkurenceschopnost a odrazí se to v hospodářských výsledcích.

Budějovický Budvar je posledním českým pivovarem, který vlastní stát. Léta se pře o práva na značku Budweiser s největším pivovarem světa Anheuser-Busch InBev.

Reklama

Související články

Vraťte nám pivovar Prazdroj, žádají Plzeňáci

Plzeňský Prazdroj do plzeňských rukou. Pravováreční měšťané ze západočeské metropole se opět dali do boje o navrácení údajně neoprávněně znárodněného a posléze...

Výběr článků

Načítám