Hlavní obsah

Komárkova KKCG a Foxconn zakládají investiční fond se zaměřením na IT

Investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka a tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn se spojili, aby založili investiční fond ETIP (The European Technology Investment Platform). Ten bude investovat do technologických společností a jejich rozvoje. Fond by měl mít v první fázi k dispozici desítky až stovky miliónů eur.

Foto: KKCG

Miliardář Karel Komárek

Článek

ETIP se chystá investovat finanční prostředky do zavedených a technologicky inovativních společností ve střední fázi rozvoje firmy. Mělo by jít o středně velké firmy s potenciálem vysokého růstu.

V první fázi se fond zaměří na Česko, Slovensko, Polsko, Rakousko a Německo. Postupně by mohl přibírat další partnery, kteří se budou na investicích podílet

„KKCG má investiční know-how a znalost domácího i evropského IT trhu. Věříme, že propojení našich zkušeností s velikostí partnera, jeho vývojových schopností a výrobních kapacit v Evropě a Asii přinese zajímavé výsledky,” uvedl ICT ředitel KKCG Martin Chládek.

Fond bude nakupovat majoritní podíly ve společnostech zaměřených na chytré technologie, na datová centra, na kybernetickou bezpečnost, internet věcí či na zákaznické platformy. Tyto firmy by díky investicím z fondu měly získat výraznou příležitost pro další růst.

Společnost Foxconn v Česku působí od roku 2000 jako regionální základna pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Foxconn je dlouhodobě druhým nejvýznamnějším exportérem z České republiky.

KKCG Karla Komárka je mezinárodní investiční skupina s aktivy za více než dvě miliardy eur. Zaměstnává víc než 2500 lidí. Drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří například skupina MND, Sazka Group, Vítkovice nebo cestovní skupina Fischer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám