Hlavní obsah

Deutsche Bank v loňském roce snížila ztrátu o 150 miliard

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý finanční institut Deutsche Bank skončil v loňském roce ve ztrátě 1,4 miliardy eur (37,8 miliardy korun). Ve čtvrtek o tom informoval ekonomický list Handelsblatt. Jde o vyšší ztrátu, než očekávali analytici. I tak banka ztrátu oproti roku 2015 výrazně snížila – o 5,4 miliardy eur (146 miliard korun) z 6,8 miliard (184 miliard korun).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Šéf Deutsche Bank John Cryan se do nového roku dívá s optimismem.

Článek

Zatímco v prvních třech čtvrtletích byla banka zisková, v posledním čtvrtletí její hospodářské výsledky neblaze ovlivnila pokuta 7,2 miliardy dolarů (180 miliard korun) za to, že investorům poskytovala zavádějící informace o kvalitě hypotečních cenných papírů.

Deutsche Bank se v jejím důsledku propadla do ztráty jak ve čtvrtém čtvrtletí, tak za celý rok.

Přesto hodnotil šéf banky John Cryan uplynulý rok pozitivně. „Naše výsledky v roce 2016 odrážejí postupnou restrukturalizaci banky, stejně jako tržní turbulence kolem našeho domu,“ uvedl s tím, že se do nového roku dívá s optimismem.

Zmíněná pokuta byla ostatně nakonec jen polovina částky, kterou Američané bance původně hrozili.

Problémy s americkými úřady a hrozba vysoké pokuty se ovšem výrazně podepsaly na prudkém poklesu hodnoty akcií banky na rekordně nízké hodnoty. Banka v důsledku toho byla nucena k úsporným opatřením a musela propouštět. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám