Hlavní obsah

Deutsche Bank ušetří na pracovních místech. S vyplacením prémií vedení zatím počítá

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deutsche Bank ve středu pozastavila přijímání nových zaměstnanců ve snaze snížit náklady. Informoval o tom ve čtvrtek server Bloomberg. Bonusů pro vedení banky by se podle deníku Bild snižování nákladů dotknout nemělo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Opatření pozastavující přijímání nových zaměstnanců vešlo v okamžitou platnost a týká se všech divizí s výjimkou kontrolních orgánů banky.

Článek

Banka se potýká s problémy od chvíle, co jí americké ministerstvo financí uložilo pokutu 14 miliard dolarů (zhruba 340 miliard korun) za to, že měla investorům poskytovat zavádějící informace o kvalitě hypotečních cenných papírů. [celá zpráva]

Opatření pozastavující přijímání nových zaměstnanců vešlo v okamžitou platnost a týká se všech divizí s výjimkou kontrolních orgánů banky.

„Jedná se o velmi drastický krok,“ uvedl bankovní analytik Michael Seufert. Podle analytiků JPMorgan by německá banka mohla tímto opatřením ušetřit téměř dvě miliardy eur (zhruba 54 miliard korun).

Německý deník Bild se ředitele banky Johna Cryana zeptal, zda ústav letos představenstvu stejně jako loni sebere prémie. „Nikdo nemá nerealistická očekávání,“ odvětil šéf Deutsche Bank.

Akcie banky se v pondělí opět propadly poté, co se Cryan nedokázal s Američany dohodnout na snížení pokuty, jejíž současná výše by pro ústav byla zřejmě likvidační. [celá zpráva]

Od svého nástupu do čela banky se Cryanovi podařilo zrušit devět tisíc pracovních míst, pozastavit vyplácení dividend a také zrušit prémie pro členy představenstva za rok 2015. Na začátku října se s odbory domluvil na propuštění další tisícovky zaměstnanců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám