Hlavní obsah

Česká spořitelna od ledna zdraží hypotéky

Česká spořitelna zvýší od 1. ledna 2017 úrokové sazby hypotečních úvěrů o 0,4 procentního bodu u všech fixací. Od začátku příštího roku tak zájemci o financování nemovitosti získají hypotéky s úročením od 2,19 procenta, informovala v úterý banka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Řada velkých bank od prosince v souvislosti s dopady zákona o spotřebitelském úvěru a rostoucí cenou zdrojů na mezibankovním trhu zvýšila sazby hypoték. [celá zpráva]

Průměrná úroková sazba hypoték v Česku přitom letos v říjnu klesla na nové minimum 1,80 procenta. [celá zpráva]

Komerční banka zvýšila úrokové sazby hypotečních úvěrů již v listopadu o zhruba 0,5 procentního bodu. Hypoteční banka v souvislosti s dopady zákona o spotřebitelském úvěru a se zvyšující se cenou zdrojů na mezibankovním trhu přistoupila s účinnosti od 1. prosince ke zvýšení úrokových sazeb u sedmi a desetiletých fixaci o 0,3 procentního bodu.

Raiffeisenbank od prosince hypotéky zdražila u pětiletých fixací o 0,1 procentního bodu, u sedmiletých o 0,2 bodu a u delší fixace o 0,3 bodu.

Od prosince spotřebitelé mohou například splatit část dluhů z úvěrů vesměs kdykoli bez sankcí, omezily se i sankce za pozdní splátky. Zákon také zvýšil odpovědnost věřitele za poskytnutí úvěru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám