Hlavní obsah

ČSOB stoupl v pololetí zisk na 8,3 miliardy

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk skupiny ČSOB, která v Česku provozuje druhou největší banku podle počtu klientů, stoupl v prvním pololetí o 18 procent na 8,3 miliardy korun. Růst zisku pomohl prodej podílu ve společnosti Visa Europe, skupině také stoupl objem úvěrů i vkladů, informovala ve čtvrtek mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pobočka ČSOB

Článek

"Výnos z prodeje podílu ve společnosti VISA Europe nám umožnil dosáhnout historicky nejvyššího pololetního zisku," řekl ředitel ČSOB John Hollows.

ČSOB posílila svou pozici jedničky v úvěrech, když se jejich objem zvýšil o osm procent na 608 miliard korun. Objem vkladů se zvýšil na 745 miliard korun, meziročně o osm procent.

Do Skupiny ČSOB patří také například Hypoteční banka nebo Českomoravská stavební spořitelna. Majitelem ČSOB je belgická finanční skupina KBC. Ta ve druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 8,3 procenta na 721 miliónů eur (19,5 miliardy korun.)

Pololetní výsledky zveřejnily všechny velké banky. Komerční bance stoupl čistý zisk meziročně o necelé procento na 6,7 miliardy korun, České spořitelně o 12,5 procenta na 8,2 miliardy korun a UniCredit Bank o téměř 12 procent na 3,5 miliardy korun.

Reklama

Související články

UniCredit byla v prvním pololetí zisková

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v pololetí čistý zisk 3,5 miliardy korun, což je meziroční nárůst o necelých 12 procent. Aktiva banky stoupla o téměř...

Výběr článků

Načítám