Hlavní obsah

Evropské akcie po útoku v Nice klesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropské akcie na začátku pátečního obchodování klesly v reakci na útok ve francouzském Nice, který připravil o život přes 80 lidí. Ztrácely hlavně akcie firem, které se zaměřují na cestovní ruch.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Kulkami provrtané čelní sklo nákladního vozu, jehož řidič v Nice zabil nejméně 80 lidí.

Článek

Akcie aerolinek Air France KLM ráno ztrácely přes 1,5 procenta. Ještě výrazněji propadly akcie britských dopravců British Airways a easyJet - až o tři procenta.

Akcie francouzské hotelové společnosti Accor ztrácejí asi čtyři procenta. O procento klesla hodnota cenných papírů velkých cestovních kanceláří Thomas Cook and TUI.

Panevropský index STOXX 600 na začátku obchodování ztrácel zhruba 0,3 procenta, index FTESEurofirst 300 asi půl procenta. Se ztrátou kolem půl procenta zahájil obchodní den i francouzský index CAC 40. Burza v Praze ale o více než procento posiluje.

Více než 80 lidí zemřelo, když ve čtvrtek večer najelo do davu v jihofrancouzské Nice nákladní auto. Policie řidiče zastřelila. Prezident François Hollande čin označil za terorismus a ve Francii bude o tři měsíce prodloužen výjimečný stav, který byl zaveden po loňských teroristických útocích v Paříži. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Experti u vozu, který najížděl do lidí. Nalezlo se v něm množství granátů a zbraní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám