Hlavní obsah

Prodeje Volkswagenu v Británii propadly o 20 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet nových registrací vozů Volkswagen ve Velké Británii v listopadu meziročně klesl o dvacet procent. Důvodem je skandál s „cinknutými“ motory, které při testech vykazují nižší než skutečné hodnoty emisí. Informace o slabších prodejích vyplývají ze záznamů automobilky, uvedla v pátek agentura Reuters.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Celkový meziroční počet nových registrací vozidel v Británii v listopadu podle sdružení výrobců a prodejců automobilů stoupl o 3,8 procenta na 178 876 vozů. Kromě říjnového propadu o 1,1 procenta se jedná o trvalý růst 43 měsíců v řadě, uvedl Reuters.

Pokles prodejů vozidel koncernu VW se týká Audi (4 procenta), Seatu (24 procent) i Škody (11 procent). Reuters podotýká, že přestože se emisní skandál provalil už v polovině září, zákazníci na vozidla čekají zpravidla několik týdnů. Teprve listopadové údaje proto jasně zobrazují dramatický pokles zájmu o vozy německého koncernu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tzv. kauza Dieselgate odstartovala poté, co americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) oznámila, že vozy VW obsahují software, který dokáže rozpoznat, kdy je vozidlo testováno na emise, a množství těchto vypouštěných škodlivých látek sníží. Skutečné hodnoty emisí jsou přitom při běžné jízdě mnohem vyšší.

Reklama

Související články

Prodej volkswagenů v USA prudce klesá

Poprvé od vypuknutí skandálu s emisemi u naftových motorů zaznamenala automobilka Volkswagen výrazný propad odbytu ve Spojených státech. Prodej aut značky VW...

Výběr článků

Načítám