Hlavní obsah

Stávka Lufthansy zasáhne přes sto tisíc lidí. Zastaví i všechny lety mezi Prahou a Frankfurtem

Berlín
Aktualizováno

Stevardi a letušky největších německých aerolinek Lufthansa i ve čtvrtek pokračují ve stávce za zlepšení pracovních a mzdových podmínek. Společnost kvůli jejich protestní akci zrušila 933 dnešních letů, jsou mezi nimi i spojení mezi Prahou a německými městy. Celkem ve čtvrtek stávka podle odhadů Lufthansy postihne 107 000 lidí.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Informační tabule se zrušenými lety Lufthansy na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Lufthansa ruší mezikontinentální spoje i lety na střední vzdálenost. Mimo jiné společnost odvolala všechny lety mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem a jeden zpáteční let mezi Prahou a Mnichovem. V případě spojení s Mnichovem jde o let s příletem do Prahy ve 12.20 a s odletem ve 13.00.

Odborový svaz UFO se pře s vedením Lufthansy mimo jiné o penzijní program, který společnost stevardům a letuškám poskytuje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Aerolinky nabízejí odborářům jednání přes prostředníka, na kterém by se měly vyjasnit sporné body a najít kompromis. V předchozích dnech vedení Lufthansy neuspělo u německých soudů, kde se snažilo označit stávku za nelegální a docílit jejího zrušení.

Protest začal minulý pátek. S nedělní přestávkou trvá stávka celý tento týden. Skončit má zítra a bude zřejmě nejdelší v dějinách Lufthansy. Aerolinkám způsobí škody v řádu desítek miliónů eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám