Hlavní obsah

Babiš koupil polskou firmu se zdravou výživou Good Food

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Investiční fond Hartenberg Holding koupil od fondu Resource Partners většinový podíl v předním polském producentovi zdravé výživy Good Food. Pro Hartenberg Holding, jehož spoluzakladatelem je místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš (ANO), je to první polská akvizice. Ani jedna ze stran cenu transakce nezveřejnila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš

Článek

"Good Food splňuje naše investiční kritéria, protože generuje silné a stabilní cash flow. Společnost má vedoucí pozici na trhu, kterou si získala díky vysoké kvalitě produktů, řadě inovací a hlavně zásluhou profesionálního manažerského týmu," uvedl investiční ředitel Hartenbergu František Tregler. Současný manažerský tým Good Food bude podle něj fungovat i dále ve stejném složení.

Společnost Good Food Products byla založena v roce 1991 jako první polský výrobce zaměřený na zdravou výživu a produkci rýžových vaflí. Její produkty se zaměřují primárně na zdravý a aktivní životní styl. Firma má dva výrobní závody v blízkosti polské Poznaně. Letos očekává tržby více než 80 miliónů zlotých (přes půl miliardy korun).

Fond Hartenberg disponuje asi pěti miliardami korun. Zaměřuje se zejména na investiční příležitosti v Česku, Rakousku, Polsku, Německu a na Slovensku. Investuje do společností s hodnotou od 40 do 200 miliónů eur. Akcionáři Hartenberg Holdingu jsou Andrej Babiš a Jozef Janov.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám