Hlavní obsah

Realitní magnát Vítek koupil za půl miliardy anglické sídlo Ringo Starra

Bubeník někdejší slavné britské skupiny The Beatles Ringo Starr prodal své honosné sídlo v Anglii českému miliardáři Radovanu Vítkovi za 13,5 miliónu liber (502 miliónů korun), uvedl v pondělí britský list Daily Mail.

Foto: Rex Features, Profimedia.cz

Bývalé sídlo Ringo Starra poblíž města Cranleigh v britském hrabství Surrey

Článek

Panství o rozloze 200 akrů, jehož historie sahá do 17. století, leží asi 60 kilometrů od Londýna v hrabství Surrey, nedaleko města Cranleigh. Vedle samotného domu s osmi ložnicemi zahrnuje čtyři menší chaty, vnitřní bazén, tělocvičnu a saunu, koňské stáje, krytou jízdárnu a heliport.

O transakci informoval v únoru časopis Forbes. Vítek podle něj tehdy nechtěl transakci komentovat ani upřesnit, za kolik objekt kupuje. Podle jeho dřívějších vyjádření by rád v Anglii část roku žil. V londýnské čtvrti Belgravia má také honosný dům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ringo se stěhuje do Los Angeles

Ringo Starr koupil dům v roce 1999 za zhruba tři milióny dolarů (v současném kurzu téměř 74 miliónů korun) a britský tisk spekuloval o tom, že aktuálně může být cena až desetinásobná. Forbes odhadoval, že Vítek si dohodl cenu maximálně 25 miliónů dolarů (615 miliónů korun).

Starr zdůvodnil prodej sídla tím, že chce více času trávit ve Spojených státech. „Stěhujeme se do Los Angeles. Měli jsme ten dům 15 let, ale moc času jsme v něm netrávili. Los Angeles je teď pro nás tím správným místem,“ vysvětlil podle Forbesu slavný bubeník britským novinářům. Jeho ženou je americká herečka, modelka a psycholožka Barbara Bachová, známá díky své někdejší roli „Bond girl“ ve filmu o Jamesi Bondovi.

Majetek Radovana Vítka loni podle tehdejších odhadů činil zhruba 1,3 miliardy dolarů (podle současného kurzu téměř 32 miliard korun). Ringo Starr disponuje podle Daily Mail majetkem za zhruba 190 miliónů liber (asi sedm miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám