Hlavní obsah

Temelín i Dukovany čeká ředitelská rošáda

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaderná elektrárna Temelín (JETE) bude mít od ledna příštího roku nového ředitele. Stane se jím Bohdan Zronek, který dosud řídil bezpečnost všech elektráren společnosti ČEZ. Vystřídá tak Miloše Štěpanovského, který od Nového roku povede jadernou elektrárnu Dukovany. Právu to potvrdil mluvčí JETE Marek Sviták.

Foto: JETE

Bohdan Zronek

Článek

Třiačtyřicetiletý Zronek se narodil ve Vimperku, vystudoval gymnázium ve Strakonicích a poté absolvoval ČVUT v Praze, obor elektroenergetika. Začínal v Temelíně jako operátor turbíny a následně prošel všemi pozicemi ve velíně jihočeské jaderné elektrárny.

Od roku 2010 vedl provoz Temelína a po dvou letech začal řídit bezpečnost všech elektráren energetické společnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Štěpanovský odchází do Dukovan, kde již v minulosti působil, po sedmi letech řízení Temelína, kam přišel v závěru roku 2007 z pozice ředitele údržby jaderných elektráren.

„Miloši Štěpanovskému děkuji. Během sedmi let stabilizoval provoz největší české elektrárny. Pod jeho vedením se Temelín zařadil z hlediska bezpečnosti a spolehlivosti provozu mezi nejlepší světové elektrárny. Jeho zkušenosti nyní chceme využít v Dukovanech, které ze svého předchozího působení velmi dobře zná. Od Bohdana Zronka očekávám, že naváže na dosavadní temelínské výsledky,“ glosoval změny na ředitelských postech jaderných elektráren člen představenstva a ředitel divize výroba společnosti ČEZ Ladislav Štěpánek.

Reklama

Související články

Číňané mají zájem dostavět Temelín

Pokud by byl vypsán nový tendr na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín, Čína by měla zájem se ho zúčastnit. Radiožurnálu to ve čtvrtek potvrdil ministr průmyslu...

Temelín má zásoby ruského paliva na rok

Případné přerušení dodávky ruského jaderného paliva kvůli konfliktu na Ukrajině by nemělo ohrozit elektrárnu Temelín. Má zásoby na rok provozu. V Temelíně to...

Výběr článků

Načítám