Hlavní obsah

Francouzi prodali Datart zpět zakladatelům

• Aktualizováno

Francouzská společnost Darty prodala 60 procentní podíl v českém řetězci s elektronikou Datart zpět jeho zakladatelům. Ti nyní vlastní 80 procent firmy. Zbylý pětinový podíl získal HP Invest, který provozuje síť obchodů Euronics.

Foto: Profimedia.cz

Prodejna Datart

Článek

Darty podíl prodala za pět miliónů eur (139 miliónů korun), uvedla firma na svém webu.

"Podařilo se nám úspěšně dokončit jednání s dosavadním majoritním vlastníkem o odkupu akcií. Můžeme pokračovat v nastoleném trendu neustálého zlepšování kvality služeb, výběru zboží a nejlepších cen pro zákazníky. Navíc lépe dokážeme reagovat na změny na lokálním trhu," uvedl generální ředitel Datartu Pavel Bádal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Akcionáři, kteří odkoupili od Darty její 60 procentní podíl, poté prodali 20 procent společnosti HP Invest. Ta provozuje síť obchodů Euronics.

Začínali u kazet

Datart v Česku a na Slovensku provozuje 42 prodejen s elektrospotřebiči.

Loni zemřel ve 48 letech na rakovinu spoluzakladatel a tvář Datartu Pavel Sláma,  který o zpětný odkup od Francouzů velmi usiloval.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Nápad založit firmu, ze které se později stal jeden z největších tuzemských řetězců s elektronikou, vznikl v hlavách čtyř přátel na počátku 90. let, když jako organizátoři pražských rockových koncertů sháněli audiokazety a rozhodli se je dovážet z Anglie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám