Hlavní obsah

Kolínská automobilka TPCA nabere 700 zaměstnanců

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën chce do konce léta přijmout dalších 700 lidí. Náborové aktivity byly dosud zaměřeny zejména na Kolínsko a střední Čechy, nyní se rozšiřují i na další regiony, informovala automobilka v tiskové zprávě.

Článek

Chystaný rozsáhlý nábor firma zdůvodňuje rostoucími prodeji současných modelů a očekávaným zájmem o modely nové generace.

V březnu TPCA zvýšila výrobu meziročně o 6,5 procenta. Tempo zrychlila již na konci února, takže aktuálně sjede z výrobní linky nový vůz Toyota Aygo, Peugeot 107 nebo Citroën C1 každých 55 vteřin. Důvodem je oživení poptávky v zemích západní Evropy. Například prodeje modelu Toyota Aygo stouply v prvním čtvrtletí o 17 procent.

Musí hledat i v okolí

V průběhu roku 2013 a prvních měsíců letošního roku už TPCA nabrala více než 600 lidí, převážně z Kolínska.

„Dalších 700 zde pravděpodobně nenajdeme. Vždy jsme hledali zaměstnance primárně na Kolínsku. Kandidáti z regionu jsou pro nás stále prioritou. Obávám se však, že jsme narazili na určitý strop,“ říká manažer náboru Matěj Matolín.

Proto se TPCA nově zaměří i na další české regiony, zájem prý registruje například na severní a střední Moravě.

Nábor pracovníků se týká různých dělnických pozic. Průměrná mzda na těchto pozicích dosahuje částky 30 tisíc korun. Nástupní mzda pracovníků je po dobu prvních tří měsíců 18 tisíc korun. Od čtvrtého měsíce se mzda zvýší na 20 570 korun hrubého měsíčně.

Reklama

Související témata:

Související články

Škodovka letos prodala rekordních 247 200 aut

Škoda Auto prodala v letošním prvním čtvrtletí rekordních 247 200 vozů, což je meziročně o 12,1 procenta více. Úspěšný byl pro automobilku také březen, kdy...

Výběr článků

Načítám