Hlavní obsah

Evraz v Ostravě na měsíc odstaví ocelárnu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hutní společnost Evraz Vítkovice Steel (EVS) ve středu informovala o tom, že v prosinci zastaví provoz v ostravské ocelárně. Ostatní provozy společnosti budou fungovat. Důvodem měsíční odstávky ocelárny, která se má dotknout 250 zaměstnanců, je náročná situace na trhu. Právu to sdělil mluvčí Evrazu Jaromír Krišica.

Foto: Evraz Vítkovice Steel

Odlévání oceli v ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel

Článek

„V prosinci dojde k již dříve avizovanému odstavení ocelárny v Ostravě. Může za to náročná situace na trhu. Příležitostné zastavení provozu ocelárny je efektivní metodou, jak se s touto situací vyrovnat při zachování nejnižších možných provozních nákladů,“ uvedl Krišica a dodal, že odstávka se bude týkat přibližně 250 zaměstnanců.

„Budou čerpat dovolenou, nebo budou přiděleni na náhradní práce, případně jim bude poskytována náhrada mzdy ve výši 60 procent průměrného výdělku,“ upřesnil mluvčí.

Krišica ještě upozornil na to, že v týdnu od 18. do 22. listopadu probíhá jen krátké přerušení výroby na Válcovně 3,5 Kvarto. „Navíc všechny provozy společnosti budou od 21. prosince do 2. ledna čerpat plánovanou dovolenou. V této chvíli plánujeme, že po dovolené se provozy opět rozjedou. O rozběhu ocelárny se však ještě jedná,“ sdělil dále Krišica.

Podle něj firma nyní neplánuje žádné propouštění. EVS je třetí největší hutní společností v Česku, která zaměstnává 1100 lidí. Ruští majitelé plánují svou českou divizi prodat, proto také jsou odboráři od letošního dubna ve stávkové pohotovosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám