Hlavní obsah

Slovenská cestovka Best choice ohlásila úpadek, jezdili s ní i Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská cestovní kancelář Best reisen - best choice v pátek večer vyhlásila úpadek. Má v zahraničí klienty, její specializací byl Egypt, Tunisko a Turecko. K jejím zákazníkům patřili také Češi. Česká cestovní kancelář Best choice se sídlem v Praze úpadek nevyhlašuje. Informovala o tom Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: bestchoice.sk

Oznámení na stránkách slovenské cestovky Best choice

Článek

Příčinou úpadku byl dle asociace pokles prodeje zájezdů a velká konkurence v sektoru Last minute, která srazila ceny mimořádně nízko.

Cestovní kancelář byla pojištěna u Kooperativy na 2,5 miliónu eur (65 miliónů korun). Zaměstnanci nyní obvolávají klienty a zařizují repatriaci těch, kteří jsou v zahraničí. O kolik lidí se jedná, není jasné. Pokud jsou mezi poškozenými klienty Češi, musejí se obracet nikoli na Best choice v ČR, ale na slovenskou kancelář v úpadku. Mělo by jít pouze o jednotlivce.

S českou cestovní kanceláří Best choice nemá podle vyjádření této firmy situace kanceláře na Slovensku nic společného a česká společnost dále podniká, informovala v tiskovém sdělení AČCKA. Oprávnění k provozování činnosti získala česká Best choice před čtyřmi lety a až do příštího roku je pojištěna u Kooperativy na Slovensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám