Hlavní obsah

Volkswagen hlásí za pololetí rekordní prodeje hlavně díky Číně a USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto, zvýšil za první pololetí svůj celosvětový prodej meziročně o 5,5 procenta na rekordních 4,7 miliónu vozů. Silný růst poptávky největší evropská automobilka zaznamenala v Číně a ve Spojených státech, naopak slabší prodeje jsou hlášeny z Evropy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Do druhé poloviny letošního roku vstupujeme s důvěrou,“ uvedl šéf prodeje a marketingu VW Christian Klingler. „Stále však čelíme obrovským výzvám,“ dodal.

V červnu tempo růstu prodeje zvolnilo na 3,7 procenta. V samotné Evropě se prodej skupiny Volkswagen v pololetí propadl o 3,5 procenta na 1,87 miliónu vozů, napsala agentura Reuters.

Volkswagen se do roku 2018 hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Škoda Auto tento týden oznámila, že v prvním pololetí dodala zákazníkům 464 600 vozů, což představuje meziroční pokles o téměř šest procent. [celá zpráva]

Součástí koncernu Volkswagen jsou také značky Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám