Hlavní obsah

Izraelský ultranacionalistický ministr měl autonehodu, jeho vůz jel nejspíš na červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Auto s izraelským ministrem národní bezpečnosti Itamarem Ben Gvirem mělo v pátek odpoledne nehodu. Vůz se po srážce na křižovatce obrátil na střechu. Ministr, jeho dcera, která s ním cestovala, a jeho řidič byli s lehkým zraněním přepraveni do nemocnice . Z videa natočeného palubní kamerou je zřejmé, že Ben Gvirovo auto jelo na červenou.

Foto: Profimedia.cz

Itamar Ben Gvir (uprostřed)

Článek

Ministrovo auto podle webu The Times of Israel havarovalo na cestě z Ramly v centrálním Izraeli, kde byla v pátek odpoledne pobodána 18letá dívka. Ben Gvir se na místo vydal.

Video natočené palubní kamerou ukazuje, že ministrův černý sedan přijíždí na křižovatku a zpomaluje téměř až do úplného zastavení na červenou.

Záhy však začne opět zrychlovat, vjede do křižovatky a do jeho pravého boku čelem narazí jiné osobní auto a obrátí jej na střechu.

Ministrův sedan do křižovatky následovalo i bílé SUV, v němž patrně jela ministrova ochranka. Z auta bezprostředně po kolizi vyběhla dvojice mužů v uniformách.

Server The Jerusalem Post informoval, že Ben Gvirův stav je stabilizovaný. Nehodu vyšetřuje policie.

Pobodaná dívka byla ve vážném stavu převezena do nemocnice, podle izraelských médií mělo jít o teroristický útok.

Ben Gvir je šéfem ultranacionalistické strany Ocma Jehudit (Židovská síla), funkci ministra národní bezpečnosti zastává od prosince 2022. Ve vládě premiéra Benjamina Netanjahua, která je nejpravicovější od vzniku Izraele, platí za jestřába.

Podporuje rozšiřování izraelských osad na palestinských územích, sám je jedním z osadníků na Západním břehu Jordánu. Proslul rovněž tvrdými protimuslimskými postoji a ostrými prohlášeními vůči protivníkům Izraele na Blízkém východě. Před časem například prohlásil, že raketové útoky šíitského hnutí Hizballáh považuje za vyhlášení války. Po masivním vzdušném íránském útoku na Izrael ze 13. dubna volal po „zběsilé“ odpovědi.

V Izraeli se píše o přesunu Palestinců z Gazy do Konga a dalších zemí

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám