Hlavní obsah

Sarbu bude dál šéfovat CME, ročně si přijde skoro na 36 miliónů

Hamilton

Adrian Sarbu zůstane prezidentem a generálním ředitelem společnosti Central European Media Enterprises Ltd (CME) až do prosince 2016. Současný kontrakt měl Sarbuovi skončit v prosinci 2013, podle zprávy zveřejněné na Yahoo Finance se dohodla firma se Sarbuem na novém kontraktu.

Foto: Profimedia.cz

Adrian Sarbu

Článek

Nová dohoda nahrazuje předchozí z července 2009, která měla skončit v prosinci 2013. Sarbu bude nadále pobírat roční plat 1,8 miliónu dolarů (zhruba 35,8 miliónu korun). Roční odměna pak může činit až 100 procent ročního platu.

Pokud by se firma rozhodla ukončit dobrovolně kontrakt dříve nebo ho neprodloužila, dostane Sarbu odstupné od 3,6 miliónu do 5,4 miliónu dolarů, v závislosti na době ukončení dohody. Místo odstupného může firma také jmenovat Sarbua šéfem rumunských operací, píše Yahoo Finance.

Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV. CME vedle České republiky provozuje televizní stanice také na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku. S akciemi firmy se obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů. Největším akcionářem CME je společnost Time Warner.

CME loni prohloubila ztrátu po zdanění na trojnásobných 546,4 miliónu dolarů. Výnosy firmě klesly o 11 procent na 772,1 miliónu dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám