Hlavní obsah

Majitel bufetů KFC otevře v Rusku desítky dalších provozoven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Americká společnost Yum Brands letos hodlá v Rusku a ostatních zemích Společenství nezávislých států (SNS) otevřít dalších 60 až 70 bufetů. Yum Brands ve světě provozuje restaurace rychlého občerstvení pod značkami KFC, Pizza Hut, Taco Bell a Long John Silver's. V zemích SNS v současné době provozuje 216 restaurací KFC.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Management uvedl, že hledá nové franšízanty, kteří by mu pomohli urychlit růst firmy. Podnik má v celém světě skoro 34.000 restaurací, více než polovinu tržeb už ale vytváří v Číně. Tam je v provozu asi 5300 restaurací, převážně KFC.

Šéf ruské součásti Yum Brands Oleg Pisklov řekl, že firma pokládá státy SNS za slibnou oblast, která by měla táhnout další růst. SNS tvoří státy bývalého Sovětského svazu, vedle Ruska je to například Kazachstán. V SNS má podnik 29 partnerů a do konce roku jich chce najít dalších pět.

Yum Brands chce v Rusku počet restaurací do roku 2015 zvýšit na 460. To by byl proti současnému stavu skoro dvojnásobek. Hlavním globálním rivalem Yum Brands je další americká společnost McDonald's.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám