Hlavní obsah

Murdocha čeká v Británii ostrá konkurence, přichází kovboj Malone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Englewood

Operátor kabelových televizí Liberty Global amerického miliardáře Johna Maloneho se dohodl na koupi druhého největšího provozovatele placené televize v Británii Virgin Media. Cena by se měla pohybovat kolem 16 miliard dolarů (asi 304 miliard korun).

Foto: Reuters

Mediální magnát Rupert Murdoch

Článek

Malone se tím stane na britském trhu velkým konkurentem dalšího globálního mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Jeho společnost News Corp. vlastní 40 procent tamní největší placené televize BSkyB.

Spojení Liberty Global a Virgin Media vytvoří kabelovou společnost s potenciálním trhem 47 miliónů domácností a s 25 milióny zákazníky ve 14 zemích světa. Liberty Global je na většině svých 11 evropských trhů největším kabelovým operátorem televizního vysílání a internetu. Obě společnosti měly loni dohromady tržby 16,8 miliardy dolarů.

Malone, jemuž se kvůli jeho tvrdému stylu jednání přezdívalo Cable Guy, Cable Cowboy nebo i Darth Vader podle jedné z postav Hvězdných válek, se před zhruba deseti lety střetl s Murdochem, když jeho Liberty Media bojovala s News Corp. o ovládnutí největší americké satelitní televize DirecTV Group. Tehdy souboj o diváky skončil nerozhodným výsledkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám