Hlavní obsah

Pohonné hmoty zlevňují, v Praze byl Natural i za necelých 33 korun

– Praha
Novinky, pit

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic dál klesají. Nejprodávanější Natural 95 stál na konci minulého týdne průměrných 36,31 Kč/l, dal se ale sehnat i za 32,90 Kč/l. Podobně nafta se prodávala za průměrných 36,47 Kč/l, ale někde ji motoristé mohli pořídit i za 34,60 Kč/l. Vyplývá to z údajů, které Novinkám poskytla společnost CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejlevnější pohonné hmoty podle CCS

Článek

Nejdražší Natural nabízela v celorepublikovém srovnání Praha, a to za 37,33 Kč/l. V české metropoli se ale dal nejprodávanější benzín načepovat i za 32,90 Kč/l, což je rozdíl převyšující čtyři koruny.

Pokud jde o naftu, i ta se prodávala nejdráž v Praze za průměrných 37,16 Kč/l. Našly se zde ovšem i takové benzínky, které diesel nabízely za 34,90 Kč/l, tedy za cenu o více než dvě koruny nižší.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj ceny benzínu a nafty od roku 2010

„V případě Naturalu 95 cena klesá nepřetržitě již osmý týden v řadě a za poslední dva měsíce se snížila na litru o více jak dvě koruny. Za 36 korun bylo přitom možné naposledy tankovat v polovině června,“ připomněl analytik Miroslav Novák ze společnosti Akcenta. Cena nafty se za poslední dva měsíce na litru snížila o zhruba 70 haléřů.

Podle Nováka roste poptávka po naftě vzhledem k blížící se zimě, protože ta se v západoevropských zemích používá k vytápění. „Lze předpokládat, že rozdíl mezi těmito pohonnými látkami se bude v nejbližší době zvětšovat,“ doplnil analytik.

Reklama

Výběr článků

Načítám