Hlavní obsah

Škodě Auto klesl provozní zisk, tržby naopak stouply

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Provozní zisk automobily Škoda Auto v období od letošního ledna do září poklesl v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 1,4 procenta na 567 miliónů eur (asi 14,2 miliardy korun). Tržby ve stejném období naopak vzrostly o 3,1 procenta na 7,9 miliardy eur (asi 196,7 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Škoda Auto dál roste.

Článek

Současně stouply i dodávky zákazníkům o 7,9 procenta na zhruba 717 200 vozů, jak uvedla automobilka. Například v Číně se prodalo asi 180 000 vozů. V tuzemských továrnách se pak za devět měsíců vyrobilo 509 100 aut.

„Škoda udržuje růstový kurz. I za zčásti ztížených podmínek na trhu se nám za prvních devět měsíců podařilo prodat více vozů a zvýšit tržby,“ sdělil předseda představenstva Škody Winfried Vahland. Podle jeho slov se s modely Citigo a Rapid rozjela i největší modelová ofenziva ve škodovácké historii.

Investice do nových modelů a do dalšího rozvoje výrobních kapacit vzrostly od ledna do září na 525 miliónů eur, ve stejném období loňského roku to bylo 273 miliónů eur. Čistá likvidita firmy činila ke konci září přes 1,9 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám