Hlavní obsah

Obchody v ruzyňské bezcelní zóně jsou dražší než jinde v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchody v bezcelní zóně, v nichž mohou lidé nakupovat na pražském ruzyňském letišti, mají vyšší ceny než srovnatelné prodejny v jiných evropských městech. Plyne to z průzkumu rakouského automotoklubu ÖAMTC.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Test srovnával bezcelní obchody na letištích v jedenácti městech, například v Paříži, Londýně, Bruselu nebo ve Vídni. Praha dopadla dobře, jen co se týče tabákových výrobků. U jiných položek byly ceny vyšší o desítky procent.

Například parfém značky Hugo Boss vyšel na londýnském letišti Heathrow v přepočtu na 34 eur, což je asi 878 korun. Na Ruzyni stojí stejný parfém v přepočtu 61,7 eur (1593 korun).

Právě londýnské letiště Heathrow dopadlo ve srovnání nejlépe. Jeho ceny jsou pod průměrem.

Kromě pražského letiště nevyšlo z testu dobře ani pařížské letiště Charlese de Gaulla. Například cigarety jsou tam vůbec nejdražší.

Rakouské sdružení upozornilo, že na letištích se vyplatí kupovat především parfémy a alkohol. Obchody v bezcelních zónách si mohou dovolit prodávat zboží levněji, protože z něj neplatí clo ani DPH. Mnoho lidí tam proto kupuje především značkové věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám