Hlavní obsah

Mediální CME se vyhoupla do zisku téměř devět miliónů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamilton

Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) se ve třetím čtvrtletí přehoupla do základního provozního zisku 8,9 miliónu dolarů (asi 159 miliónů korun) z loňské ztráty 4,5 miliónu dolarů. Vlastník televize Nova a dalších stanic ve střední a východní Evropě ve zprávě sdělil, že jeho tržby vzrostly o 23 procent na 165,5 miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tržby z televizního vysílání CME v České republice ve třetím čtvrtletí vzrostly proti loňsku o zhruba osm miliónů dolarů na 55,3 miliónu dolarů a byly nadále s přehledem nejvyšší ze všech zemí, kde CME působí.

Šéf CME Adrian Sarbu uvedl, že firma pro celý rok čeká tržby 850 miliónů dolarů. Sarbu uvedl, že trhy televizní reklamy, kde CME působí, zaznamenávají „smíšené oživení“.

CME působí v šesti zemích střední a východní Evropy. Kromě České republiky (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech) má televizní stanice na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Rumunsku a Slovinsku.

S akciemi CME se obchoduje na burze v New Yorku a na pražské burze cenných papírů.

Reklama

Výběr článků

Načítám