Hlavní obsah

Američané z obavy před krizí nakupují ve velkém trezory

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Strašák další vlny ekonomické krize způsobuje, že obyvatelé Spojených států nakupují ve velkém nejrůznější bezpečnostní schránky a trezory kvůli lepší ochraně svého majetku. Informoval o tom server CNN s tím, že mnozí další schovávají svou hotovost na poměrně neobvyklých místech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Například společnost Value Safes z floridského Port Charlotte zaznamenala v nedávné době zvýšený příjem za prodej trezorů z průměrných 3500 dolarů denně až na 13 000 dolarů.

Internetový obchod Amazon.com zaregistroval s prodejem SentrySafe za 170 dolarů prodejní nárůst během jednoho dne o 44 procent.

Firmě Maximun Security, která nabízí trezory na úschovu šperků, mincí, zbraní a dalších cenností, stoupla poptávka během posledních dvou týdnů o více než 30 procent.

Američané propadají obavám

„Lidé se prostě bojí,“ říká Nancy Bryanová, majitelka Maximum Security z kalifornské Santa Ana. Podle ní začal prodej bezpečnostních schránek a trezorů narůstat zhruba před třemi lety na počátku finanční krize.

„Co se nyní děje na finančních trzích, to je poslední hřebíček,“ připomněla Bryanová. Podle ní se lidé obávají pádu hodnoty dolaru, roste strach z vloupání v místě jejich bydliště. „Dokonce je zasáhl strach z toho, že by se ve Spojených státech mohly objevit nepokoje známé z jiných částí světa,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám