Hlavní obsah

Obamovi klesají preference, lidem se nelíbí špatný stav ekonomiky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americkému prezidentovi Baracku Obamovi začaly znovu klesat preference. Důvodem je špatný stav americké ekonomiky, například vysoké ceny pohonných hmot, jak uvedla agentura AP s odkazem na průzkum agentury GfK.

Článek

Přestože cena benzínu u čerpacích stanic částečně poklesla, stále je ještě v průměru o téměř 90 centů vyšší než před rokem.

Podle průzkumu čtyři z pěti lidí v současné době věří, že americká ekonomika na tom není rozhodně dobře. Jak se nechal slyšet šéf americké centrální banky Ben Bernanke, může zpomalení americké ekonomiky, včetně neutěšené situace na trhu s bydlením, přetrvávat až do příštího roku.

I z tohoto důvodu klesl počet Američanů, kteří by chtěli Obamovo znovuzvolení, poprvé v tomto roce pod 50 procent. Pro jeho další funkční období se vyslovilo 48, proti pak 47 procent Američanů.

Hospodářské obavy tak poměrně rychle zarazily vzestup popularity, kterou Obama zaznamenal po květnové likvidaci teroristy Usámy bin Ládina.

Reklama

Výběr článků

Načítám