Hlavní obsah

Odboráři mají právo stávkovat, ale škrty jsou nutné, prohlásila Radičová

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská premiérka Iveta Radičová se nechala slyšet, že odbory mají na protesty v souvislosti s balíkem úsporných opatření právo. Přesto však současné problémy Evropy nejde podle ní řešit jinak než šetřením.

Foto: ČTK

Iveta Radičová

Článek

„Stávkují občané ve všech zemích Evropy, protože se Evropa, a my s ní, dostala do velmi vážné krize a vážných problémů, které není možné řešit jinak než šetřením,“ konstatovala Radičová.

Radičová sdělila, že nikomu se nezamlouvá rozhodovat o šetření. „Jsou to bolestivá rozhodnutí a netěší mě, ale pokoušeli jsme se dělat taková rozhodnutí, jejichž dopad by bolel co nejméně,“ připomněla premiérka.

Konfederace odborových svazů (KOZ) plánuje na 12. října v Bratislavě celostátní protestní shromáždění odborářů proti vládnímu balíku úsporných opatření. Doprovodná protestní shromáždění budou jednotlivé odborové svazy s podporou KOZ organizovat i v dalších slovenských regionech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám