Hlavní obsah

V USA zkrachovaly další čtyři banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké regulační orgány nechaly zavřít další čtyři menší banky. Od začátku roku tak v USA skončilo už 26 bank, zpravidla kvůli problémům se ztrátovými úvěry. Podle předsedkyně Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC) Sheily Bairové budou letos další banky přibývat, i když se stav ekonomiky už zlepšuje.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Největší ze čtyř bank, které o tomto víkendu končí, je Sun American Bank z města Boca Raton na Floridě. Banka měla celková aktiva 535,7 miliónu dolarů (asi 10,2 miliardy Kč) a vklady za 443,5 miliónu dolarů (zhruba 8,4 miliardy Kč).

Skončit musela také Centennial Bank z Odgenu ve státě Utah, dále Waterfield Bank z Germantownu ve státě Maryland a také Bank of Illinois z Normalu ve státě Illinois.

Počet krachů bank se v USA začal prudce zvyšovat s nástupem finanční krize. Zatímco v roce 2007 skončily jen tři banky, o rok později jich bylo 25 a loni 140.

Dvanáct poboček Sun American Bank se v pondělí otevře jako pobočky banky First-Citizens Bank & Trust, která sídlí ve městě Raleigh v Severní Karolíně. Tato banka podle FDIC převezme vklady a prakticky všechna aktiva Sun American.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám