Hlavní obsah

Inspekce objevila na trhu nebezpečného skákacího panáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej skákajícího gumového panáčka, jehož závěsná šňůrka je příliš dlouhá a hrozí nebezpečí, že by se na ní mohly děti uškrtit. Gumový jo-jo panáček navíc nemá označení výrobce ani dovozce a není na něm uvedeno varovné označení, pro jakou věkovou skupinu dětí je určen.

Článek

Zákaz se týká jo-jo panáčka s blikající kuličkou a závěsnou šňůrou z pryže na bázi elastomeru. Šňůra je ukončena smyčkou, sdělil ve čtvrtek mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

"Výrobek představuje pro děti vážné riziko. Šňůrka na hračce je příliš dlouhá, může vytvořit smyčku okolo krku dítěte a hrozí nebezpečí uškrcení," upozornil Vozáb.

U hračky podle něj chybí upozornění, že by vzhledem ke svým vlastnostem, rozměrům a funkci mohla být nebezpečná pro dítě mladší než 3 roky.

Česká obchodní inspekce vydala zákaz prodeje. "Dále bude vydáno ochranné opatření, které spočívá v zákazu uvádění výrobku na trh, uložení povinnosti stažení výrobku z trhu a povinnosti účinným způsobem bezodkladně informovat o nebezpečí ohrožujícím oprávněný zájem osoby, které by mohly být vystaveny nebezpečí plynoucímu z výrobku," doplnil Vozáb.

Reklama

Výběr článků

Načítám