Hlavní obsah

Inspekce zabavila v pražských tržnicích 15 tun padělků

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tisíce kusů padělaného zboží zabavila v sobotu Česká obchodní inspekce (ČOI) společně s celníky a policisty v pražských tržnicích Sapa a v holešovické tržnici. Hodnota originálních výrobků by byla asi 17 miliónů korun. Ve čtvrtek o tom informovala ČOI.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Inspekce zabavuje padělky světových značek v tržnicích poměrně často. Ilustrační foto

Článek

„Česká obchodní inspekce zabavovala falšované zboží pouze tam, kde byl prodejcem dobrovolně umožněn vstup, tj. bez příkazu státního zástupce,“ vysvětlila ústřední ředitelka ČOI Jana Příhodová.

Dohromady bylo ve dvou tržnicích zabaveno patnáct tun zboží. Nejčastěji šlo o textilní výrobky, sluneční brýle a hodinky světoznámých značek. Podle prvotních odhadů by věci způsobily majitelům práv k ochranným známkám škodu převyšující 45 miliónů korun. Do kontroly se zapojilo několik desítek lidí

Proti razii sepsali Vietnamci petici, nelíbilo se jim, jak se celníci při razii chovali. Protest ale sepsali i lidé, kteří žijí v okolí tržnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám