Hlavní obsah

Čínská firma chce vyrábět kola v České republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská firma Citic Tianjin a česká firma Czech Marmer CZ, která obchoduje s různými výrobky ze skla, chtějí společně založit v České republice společnost, která by  montovala kola. Místo, kde by měla nová továrna vyrůst, množství kol, které by měla vyrábět a trhy, pro které budou kola vyráběny, však obě společnosti tají.

Článek

Dohoda o založení továrny na výrobu kol je součástí bilaterální smlouvy mezi Českou republikou a Čínou, která zahrnuje kontrakty v hodnotě 18 miliónů dolarů. Kontrakty v hodnotě 396 miliónů korun podepsaly české firmy s čínskými podniky v srpnu. [celá zpráva]

Tím, že čínská firma bude kola vyrábět přímo v ČR, se vyhne placení cla, které by platila při dovozu kol z Číny do zemí Evropské unie. Clo tvoří 48,5 procenta z ceny výrobku.

Majitelem firmy Czech Marmer CZ je Číňan Xu Xue-qun, který již několik let žije v České republice. Jeho společnost je největším vývozcem českého skla do Asie, mezi jinými státy také do Číny. Sklárna sídlí v Novém Boru a kromě své produkce dodává do Asie i výrobky dalších šesti sklářských firem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám