Hlavní obsah

Žena s infarktem přežila díky vězni

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Vězeň odpykávající si trest za mřížemi věznice v Příbrami zachránil život. S dalšími odsouzenými jezdí pracovat mimo věznici. Na počátku února se na pracovišti stalo něco, na co on sám, jak přiznává, nejspíš nikdy nezapomene.

Foto: Vězeňská služba ČR

Vězeň Ondřej zachránil život ženě s infarktem

Článek

„Ráno na pracovišti zkolabovala paní, která tu pracuje. Ležela na podlaze a na nic nereagovala,“ popisoval prostřednictvím vězeňské služby Ondřej. Hned k ženě přiskočil a jednal takřka profesionálně.

Veverce uvízla hlava v ptačí budce, pomohli hasiči z Mníšku

Krimi

„Zkontroloval jsem životní funkce a věděl jsem, že je zle. Začal jsem s masáží srdce a plnil jsem to, co mi radila paní ze záchranky prostřednictvím telefonu,“ vyprávěl muž. S masáží srdce nepřestal až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Když záchranka ženu odvezla, podlehl Ondřej emocím a jen těžko hledal slova.

„Teď už vím, že paní prodělala rozsáhlý infarkt a já masáží srdce přispěl k záchraně jejího života. Paní je po operaci a žije,“ měl radost vězeň, který by se rád se zachráněnou ženou v budoucnu setkal. Svým pohotovým činem si vysloužil od ředitele příbramské věznice odměnu.

Věznice neupřesnila, za jaký trestný čin si Ondřej odpykává svůj trest, případně jak dlouho má jeho odnětí svobody trvat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám