Hlavní obsah

Recidivista z Liberecka se nacpal do křesla, aby ho nenašla policie

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Při pátrání po recidivistovi z Liberecka, který odmítal nastoupit do vězení, čekalo policisty pořádné překvapení. Když prohledávali vytipovaný byt, našli muže schovaného v upraveném čalouněném křesle.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příkaz k dodání 39letého muže do výkonu trestu vydal soud na konci roku 2016. „Nenapravitelný muž z Liberecka si měl odpykat trest za dřívější majetkovou trestnou činnost. Recidivistovi se však příkaz zjevně nezamlouval, a proto se trestu vyhýbal všelikými způsoby,” sdělil ve středu mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kriminalisté se muži dostali na stopu 7. února, kdy šli prozkoumat vytipovaný byt. Na první dobrou ale podle mluvčího nic nenasvědčovalo, že by se tam muž mohl nacházet. Ani lidé v bytě ho neprozradili. Policisty ale zaujal drobný detail.

Zemanem omilostněný muž spáchal 18 trestných činů včetně vraždy

Krimi

„V rohu místnosti bylo zvláštním způsobem ustavené křeslo, které mělo odchlípnuté čalounění na zadní stěně,” popsal Robovský.

Podle Robovského zareagoval jeden z policistů, který se „již v minulosti několikrát setkal s roztodivnými schovávačkami osob ignorujících nástup do vězení”.

Muž se zatykačem na krku vyhledává opuštěné ženy

Krimi

„Rychle využil možná poslední příležitosti. Do křesla mezi matrace vsunul rychlým pohybem svou ruku,” uvedl mluvčí. Dlaní policista nahmatal nejdřív hlavu a pak i tělo schovaného muže.

„To mělo za následek ještě větší míru odchlípnutí již tak nedržícího čalounění. Zadní strana nábytku tak okamžitě vydala ukryté tajemství. Překvapený recidivista téměř paralyzovaný náhlým vývojem situace se nezmohl na odpor a rázem skončil v péči kriminalistů,” upřesnil mluvčí.

Muž ze Šumperska se půl roku vyhýbal vězení, využil k tomu bratrovu identitu

Krimi

Podle něj se jednalo o běžné křeslo k sedací soupravě, kterému muž odpáral zadní kryt a upravil ho tak, aby se vešel do jeho útrob.

Policisté 39letého muže odsouzeného za krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí přepravili do vězeňské cely. Lidé z bytu budou muset přinejmenším podat k situaci vysvětlení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám